Author Topic: Easyminer Only Using CPU But Not GPU  (Read 3446 times)

Math_OA
  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Easyminer Only Using CPU But Not GPU
« on: January 28, 2021, 07:09:41 AM »
Hello,

Currently Easyminer is mining away and is using about 100% of my CPU. But, it is not using any of my GPU. I would for it to use my GPU alongside my CPU. How can I do that?

I have an AMD Radeon RX 580 OC 8GB.

Thank you

Admin
  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Easyminer Only Using CPU But Not GPU
« Reply #1 on: February 01, 2021, 08:15:16 PM »
Go to Moneymaker setup and choose "Use Gpu and Cpu"

Capt.badazz
  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Easyminer Only Using CPU But Not GPU
« Reply #2 on: February 02, 2021, 11:51:16 PM »
hey there. I PSA This all the time in chat. You need to have the block chain drivers installed.
You can find drivers here.
 \/
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-blockchain-beta

epett
  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Easyminer Only Using CPU But Not GPU
« Reply #3 on: February 04, 2021, 04:59:08 AM »
I'm new to crypto and trying to get my setup running.  I also am having trouble with easyminer not detecting my GPU.  I've installed the blockchain driver noted here.  Running Radeon 5700.  Help...

dainwei
  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Easyminer Only Using CPU But Not GPU
« Reply #4 on: February 07, 2021, 10:32:53 PM »
I am having same issue

GeForce RTX 2060

Version:   461.40  WHQL
Release Date:   2021.1.26
Operating System:   Windows 10 64-bit
Language:   English (US)
File Size:   633.03 MB

Beeftech
  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Easyminer Only Using CPU But Not GPU
« Reply #5 on: February 10, 2021, 01:29:22 AM »
hey there. I PSA This all the time in chat. You need to have the block chain drivers installed.
You can find drivers here.
 \/
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-blockchain-beta

If i install this over my regular AMD driver, will it affect any other tasks on my PC such as gaming?

 

SMF spam blocked by CleanTalk